ДЕЯКІ АСПЕКТИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ДО ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Репко, Інна (My University, 2016)
Автор статті наголошує, що завданнями інноваційної освіти у виші є забезпечення високого рівня інтелектуально-духовного особистого розвитку студента; створення умов для оволодіння навичками наукового стилю мислення; засвоєння методології нововведень у професійній сфері. Матеріал статті розкриває особливості інноваційної освіти та можливості освітнього процесу сучасного ВНЗ для формування готовності до інноваційної діяльності майбутнього вчителя загальноосвітнього закладу. Автор характеризує основні етапи, роль теоретичних знань, практичних занять та педагогічної практики у організації цілісної системи підготовки до інноваційної діяльності майбутніх вчителів
Репко І. П. Деякі аспекти підготовки майбутніх вчителів до інноваційної діяльності / І. П. Репко // Наукові записки кафедри педагогіки : зб. наук. праць / ХНПУ ім. Г. С. Сковороди. – Харків : ХНПУ ім. Г. С. Сковороди, 2016. – Вип. 39. – С. 166–173.
Keywords: інноваційна діяльність, педагогічні нововведення, освітній простір, інноваційна освіта, діяльнісний підхід; innovation, educational innovation, educational space, innovative education, activity-based approach; инновационная деятельность, педагогические новшества, образовательное пространство, инновационное образование, деятельностный подход