Фразеологічні одиниці з компонентом «трудова діяльність» в англійській та українській мовах - Ященко, Лілія (My University, 2018)
Дипломна робота складається з вступу, двох розділів з висновками до кожного розділу, загальних висновків, списку використаних джерел та додатків. Загальний обсяг 65, обсяг основного тексту 53 сторінки. Список використаних джерел налічує 85 бібліографічні позиції, з них 15 − англійською мовою. Об’єкт дослідження – фразеологічні одиниці з компонентом «трудова діяльність». Предмет дослідження – особливості функціонування фразеологічних одиниць, що характеризують трудову діяльність в англійській та українській мовах. Мета дослідження – схарактеризувати особливості функціонування фразеологічних одиниць з компонентом «трудова діяльність» в англійській та українській мовах. Специфіка досліджуваного матеріалу і зазначені завдання, відповідно до мети дослідження, зумовили вибір методів лінгвістичного аналізу. Основними методами є: зіставно-типологічний метод, метод семантичного поля, метод компонентного аналізу, метод фразеологічної ідентифікації А. В. Куніна, а також індуктивний метод у виявленні та інтерпретації національно-культурної специфіки ФО, що характеризують трудову діяльність. У першому розділі описана фразеологічна одиниця та її основні диференційні ознаки. У другому розділі розглядаються специфіка семантики фразеологічних одиниць з компонентом «трудова діяльність» в англійській та українській мовах. Основні положення та результати дослідження були представлені у доповідях на таких конференціях: на III Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Романо-германські мови в сучасному міжкультурному просторі» (Полтава-Старобільськ, 28 листопада 2018) та на науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасної англістики» викладачів та студентів кафедри іноземної філології Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради (Харків, 29 листопада 2018). За результатами виступів опубліковані тези.
Ященко Л. Ю. Фразеологічні одиниці з компонентом «трудова діяльність» в англійській та українській мовах: пояснювальна записка до магістерської роботи спеціальності 014 Середня освіта (Англійська мова) / Л. Ю. Ященко ; наук. керівник Анна Пікалова . – Харків, 2018. - 65 с.
Keywords: фразеологічні одиниці, фразеологізми, семантичне поле, трудова діяльність; phraseological units, phraseologisms, semantic field, work activity; фразеологические единицы, фразеологизмы, семантическое поле, трудовая деятельность