Естетичне виховання майбутніх педагогів засобами сучасної музики - Колеснікова, Марина; Кудлюк, Дарина (My University, 2021)
З погляду соціокультурних реалій сьогодення проблема підготовки педагогічних працівників музичного профілю у процесі сприйняття 286 і засвоєння сучасних тенденцій розвитку музичного мистецтва є актуальним практичним завданням духовного, морального, естетичного розвитку молоді. Але з аналізу останніх досліджень і публікацій, в яких висвітлювалося розв’язання цієї проблеми, слід виділити ще нерозв’язані питання, а саме важливість характеристики тенденцій розвитку музичного мистецтва ХХ – ХХІ століть. На висвітлення цих актуальних питань і спрямоване наше дослідження, мета якого полягає в науковій аргументації та характеристиці змін у сучасному музичному мистецтві, на що належить звернути увагу в процесі професійної підготовки майбутніх учителів музики, педагогів-організаторів виховної роботи. У цьому дослідженні вирішуються такі завдання: визначення змісту, мети, завдань естетичного виховання, нових вимог до майбутніх учителів в умовах реформування освіти.
Колеснікова М. Л. Естетичне виховання майбутніх педагогів засобами сучасної музики / М. Л. Колеснікова, Д. В. Кудлюк // European scientific discussions : The 4th International scientific and practical conference (Rome, Italy February 26-28, 2021). – Rome, 2021. – P. 285–290
Keywords: естетичне виховання, музична освіта, музична культура, творчий потенціал