Прізвище як культурно- та етноутворювальний код українців - Кісіль, Дар’я; Чала, Анна (My University, 2023)
У роботі висвітлено доробок сучасних лінгвістів у царині вивчення українських прізвищ. Проведена спроба теоретичного обґрунтування лексико-семантичних і словотвірно-структурних особливостей українських прізвищ на прикладі прізвищ здобувачів вищої освіти Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія». The article highlights the achievements of modern linguists in the field of Ukrainian surnames. An attempt is made to theoretically substantiate the lexical-semantic and word-structural features of Ukrainian surnames on the example of surnames of higher education students of the Municipal Institution "Kharkiv Humanitarian and Pedagogical Academy".
Кісіль Д. А. Прізвище як культурно- та етноутворювальний код українців / Дар’я Кісіль, А. Г. Чала // Мова й література у проєкції різних наукових парадигм : мат-ли ХІV Всеукр. студ.-викл. наук.-практ. конф. ( Полтава, 21 квітня 2023 р.) / ДЗ Луганський. нац. ун-т імені Тараса Шевченка. – Полтава, 2023. – С. 3-9
Keywords: лінгвістика, прізвище, код, словотвірно-структурні, академія, словотвір, антропоніміка; linguistics, surname, code, word-structural, academy, word formation, anthroponymy