Основи віктимології - Анголенко, Валентина; Гладун, Тетяна; Лисенко, Юлія; Печериця, Наталія (My University, 2023)
Навчально-методичний посібник містить розширені матеріали лекцій, плани практичних та семінарських занять, завдання для самостійної роботи, питання для семестрового контролю. Видання має на меті ознайомити здобувачів освіти з процесом віктимізації особистості та наслідками, формувати здатність до діяльності з попередження набуття віктимності особистості, а також формувати вміння здобувачів вищої освіти оцінювати проблеми, потреби, специфічні особливості та ресурси клієнтів.
Основи віктимології : навч.-метод. посібник для здобувачів вищої освіти освітнього рівня бакалавр за освітньо-професійною програмою галузі знань 23 Соціальна робота, спеціальності 231 Соціальна робота / уклад. : В. В. Анголенко, Т. О. Гладун, Ю. О. Лисенко, Н. М. Печериця. – Харків, 2023. – 148 с.
Keywords: віктимологія, соціальна робота, віктимність ,віктимілогічне запобігання, віктимна злочинність; victimology, social work, victimhood, victimological prevention, victim crime