Особливості формування рефлексії у майбутніх фахівців музичного мистецтва . - Варганич, Галина; Хоменко, З. (My University, 2019)
У статті розкриваються компоненти системи формування педагогічної рефлексії майбутнього фахівця музичного мистецтва, детально розглянуті процесуально-технологічні особливості та провідні прийоми і методи, які спрямовані на актуалізацію потенційних можливостей здобувачів музичної освіти у процесі підготовки до практичної педагогічної діяльності. Рефлексія майбутнього вчителя музичного мистецтва розглядається як сукупність функціональних компонентів: мотиваційно-ціннісного, емоційно-емпатійного, результативно-творчого.
Варганич Г. О. Особливості формування рефлексії у майбутніх фахівців музичного мистецтва / Г. О. Варганич, З. В. Хоменко // Наукові записки кафедри педагогіки / Харків. нац. ун-т ім. В. Н. Каразіна ; Комун. закл. «Харків. Гуманіт.-пед. акад.» Харків. облради. – Харків, 2019. – С. 42–51.
Keywords: рефлексія, здатність до рефлексії, творчо-рефлексійна діяльність, самоусвідомлення, самоаналіз, самоспостереження; reflexion, ability to reflexion, creativity-reflexion activity, self-awareness, self-analysis, self-observation; рефлексия, способность к рефлексии, творческая рефлексийная деятельность, самоанализ, самонаблюдение, осведомление