Постмодернізм і християнство: проблема взаємодії (огляд концепцій) - Мараховська, Елеонора (Германова де Діас) (My University, 2017)
Стаття репрезентує спектр думок сучасних теологів та філософів стосовно побутування християнства у постмодерну добу; розглядає проблему впливу постмодернізму на християнську догматику та культ, що має значну актуальність в процесі осмислення постмодерністської ситуації в культурі. Розглядається поняття постмодерністської церкви та нових рухів у християнстві, котрі визначаються дослідниками як дотичні до постмодерну. Представлене ставлення до нагальних проблем сучасного християнства очільників основних християнських конфесій.
Германова де Діас Е. В. Постмодернізм і християнство: проблема взаємодії (огляд концепцій) / Е. В. Германова де Діас // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна : зб. наук. праць. Серія: Теорія культури і філософія науки. – Харків, 2017. – Вип. 57. – С. 115-123.
Keywords: постмодернізм, християнство, екуменізм, догматика, культ, цінності, постмодерна культура.; Postmodernism, Christianity, Ecumenism, dogmatics, cult, values, postmodern culture; постмодернизм, христианство, экуменизм, догматика, культ, ценности, постмодернистская культура