Фразеологія сучасного українського роману - Волкова, Ірина (My University, 2018)
Статтю присвячено дослідженню фразеології роману Н.Гуменюк «Танець білої тополі». Висвітлено деякі дискусійні питання фразеології. Проаналізовано типи використаних у романі фразеологічних одиниць. Виділено кілька семантичних груп узуальних стійких сполук у тексті досліджуваного твору. Доведено, що в зображенні персонажів, їх внутрішнього світу автор віддає перевагу одиницям із негативною конотацією, а також, що індивідуальна творча манера талановитого прозаїка виявляється у використанні фразеологічних одиниць для творення мовленнєвих характеристик героїв.
Волкова І. В. Фразеологія сучасного українського роману / І. Волкова // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер.: Філологія. – 2018. – № 37. – Т. 1. – С. 23–25.
Keywords: фразеологічні одиниці, авторський текст, семантика, прагматика, експресивність, індивідуальне бачення світу; phraseological units, author's text, semantics, pragmatics, expressiveness, individual vision of the world; фразеологические единицы, авторський текст, семантика, прагматика, экспрессивность, индивидуальное видение мира