Педагогічне управління формуванням учнівського колективу - Бережна, А. В. (My University, 2019)
Молодший шкільний вік сензитивний не тільки для формування навчальної діяльності, це важливий етап у соціальному, а відтак комунікативному розвитку дитини, у становленні її зв’язків з оточуючими людьми. Позитивні взаємини в учнівському колективі початкової школи є важливим чинником навчальних досягнень, успішності, психологічного комфорту та вихованості учнів. Саме тому педагогічне управління формуванням учнівського колективу має бути спрямована на оптимізацію взаємин молодших школярів. Об’єкт дослідження: професійна підготовка фахівців з організації освітнього процесу у начальних закладах. Предмет дослідження: педагогічні умови управління формуванням учнівського колективу. Гіпотеза дослідження: ґрунтується на припущення про те, що підготовка майбутніх учителів до педагогічного управління формування учнівського колективу відбуватиметься ефективніше, якщо у навчальному процесі реалізувати сукупність таких педагогічних умов: формування мотивації студентів педагогічних закладів вищої освіти до педагогічного управління формуванням учнівського колективу; організація педагогічної взаємодії органів учнівського самоврядування з учителями школи; використання суспільних форм виховної роботи з метою формування готовності майбутніх учителів до педагогічного управління формуванням учнівського колективу на засадах педагогіки партнерства.
Бережна А. В. Педагогічне управління формуванням учнівського колективу : пояснювальна записка до дипломної роботи магістр (освітній ступінь) спеціальності 073 «Менеджмент» / А. В. Бережна ; наук. керівник Г. Ф. Пономарьова. Харків, 2019.
Keywords: учитель початкової школи, педагогічне управління, формування учнівського колективу, педагогічна взаємодія, органи учнівського самоврядування; учитель начальной школы, педагогическое управление, формирование ученического коллектива, педагогическое взаимодействие, органы ученического самоуправления; elementary school teacher, pedagogical management, student body formation, pedagogical interaction, student self-government bodies.