Формування культури безпеки життєдіяльності - Дехтярьова, Олена (My University, 2020)
Формування культури безпеки життєдіяльності студенів є найважливішим завданням закладів вищої освіти (ЗВО). Нажаль досі відсутня чітка орієнтація на формування культури безпеки і зміцнення здоров'я у сфері освіти. З цією метою необхідно озброювати молодь вміннями і навичками в області безпеки життєдіяльності, впроваджувати нові підходи в змісті і організації навчально-виховного процесу на усіх рівнях освіти, а особливо у ЗВО. Виховання культури безпеки у ЗВО включає наступні аспекти: формування предметних умінь і навичок, теоретичну, практичну, психологічну підготовку, розвиток якостей студентів, необхідних для безпечної життєдіяльності. У Харківський гуманітарно-педагогічній академії (ХГПА) виховання культури безпеки здійснюється в педагогічному процесі у дисциплінах природничого циклу: "Основи валеології", "Основи медичних знань", "Екологія", "Анатомія, фізіологія і гігієна", "БЖД" тощо.
Дехтярьова О. О. Формування культури безпеки життєдіяльності в закладах вищої освіти / О. О. Дехтярьова // Проблеми цивільного захисту населення та безпеки життєдіяльності: сучасні реалії України : матеріали УІ Всеукр. заочної наук.-практ. конф. (м. Київ, 28 квітня 2020 р.). – Київ, 2020. – С. 60–61.
Keywords: безпека життєдіяльності, ЗВО, культура безпеки