Використання метафоричних асоціативних карт в актуалізації ресурсів особистості. - Хижняк, Марина (My University, 2020)
Знаходячись в складних умовах несподіваної пандемії, примусової тривалої ізоляції, економічної кризи, щоденно збільшується кількість людей, які знаходяться в кризовому стані і потребують ефективної психологічної допомоги. Тому зараз дуже потрібні методи та інструменти психологічної робити, які орієнтовані на те, щоб пробудити в людині процеси самозцілення, самодопомоги, саморозвитку шляхом актуалізації своїх прихованих ресурсів, одним з яких є метафоричні асоціативні карти.
Хижняк М. В. Використання метафоричних асоціативних карт в актуалізації ресурсів особистості / М. В. Хижняк, К. І. Кузнецова // Психологія в умовах викликів сучасності: досягнення та перспективи розвитку : матеріали наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 квітня 2020 р.) / Комун. закл. «Харків. гуманітар.-пед. акад.» Харків. облради. – Харків, 2020. – С. 46–48.
Keywords: метафоричні асоціативні карти, кризове консультування, ресурси особистості; metaphorical associative maps, crisis counseling, personal resources; метафорические ассоциативные карты, ресурсы личности