Сценічна діяльність як складник професійного становлення майбутніх учителів музичного мистецтва - Катречко, Анна; Кобзар, Юлія (My University, 2025)
У тезах розглянуто сценічну діяльність як важливий складник професійного становлення майбутніх учителів музичного мистецтва в умовах сучасної мистецько-педагогічної освіти. Обґрунтовано значення сценічної практики для інтеграції теоретичних знань у практичні вміння, розвитку музично-виконавських, комунікативних та педагогічних компетентностей. Акцентовано увагу на ролі публічних виступів у формуванні артистизму, емоційної культури, впевненості в собі, психологічної готовності до професійної діяльності та творчої самореалізації майбутнього педагога-музиканта.
Keywords: сценічна діяльність; рофесійне становлення; майбутні вчителі музичного мистецтва; сценічна компетентність; музично-виконавська підготовка; артистизм; педагогічна майстерність; stage activity; professional development; future music teachers; stage competence; musical performance training; artistry; pedagogical mastery