Механізми мотивації студентів педагогічних закладів вищої освіти як основного фактора формування у них основ творчої самореалізації в умовах особистісно орієнтованого освітнього процесу - Бакуменко, Тетяна (My University, 2019)
У статті обґрунтовано необхідність упровадження особистісно орієнтованого підходу до роботи зі студентами педагогічних закладів вищої освіти. Розкрито зміст понять «особистісно орієнтована педагогічна ситуація»; «мотив» та «мотивація». Розглянуто теорії мотивації. Роз’яснено можливість психопрограмування потреб студентів у процесі навчання. Запропоновано власні підходи до мотивування студентів. Подано класифікацію напрямків та принципів роботи з ними з метою мотивування до творчої самореалізації. Подано характеристику діяльності викладача, його особисті якості, що впливають на мотивацію.
Бакуменко Т. К. Механізми мотивації студентів педагогічних закладів вищої освіти як основного фактора формування у них основ творчої самореалізації в умовах особистісно орієнтованого освітнього процесу / Т. К. Бакуменко // Актуальні питання гуманітарних наук : міжвузівський зб. наук. праць молодих вчених Дрогобицького держ. пед. ун-ту ім. Івана Франка. – Дрогобич, 2019. – Вип. 23. – Том 1. – С. 83–88.
Keywords: мотив, мотивація, особистісно орієнтований підхід, потреба, психопрограмування, творча самореалізація; motive, motivation, personally oriented approach, need, psychoprogramming, creative self-realization