Формування лінгвокультурологічної компетентності майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів у контексті особистісно орієнтованого навчання - Давидченко, Інна (My University, 2017)
У Законах України «Про вищу освіту», «Прo дошкільну освіту», Базовій програмі розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі», Базoвому компoненті дошкільної oсвіти, проекті «Дoшкілля» одним з головних завдань дошкільного виховання й навчання орієнтують педагогів на неухильне забезпечення належного навчання, виховання та розвитку кожної дитини, створення умов для її особистісної самореалізації, формуючи вміння пізнавати навколишній предметний світ, себе, інших людей і практично застосовувати набуті знання.
Давидченко І. Д. Формування лінгвокультурологічної компетентності майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів у контексті особистісно орієнтованого навчання / І. Д. Давидченко // Оптимізація мотиваційних складників та формування ключових предметних компетентностей на заняттях у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації як чинники вдосконалення підготовки сучасних фахівців (м. Харків, 1-3 лютого 2017 р.) : матеріали Міжрегіон. наради-тренінгу викл. вищ. навч. закл. І-ІІ рівнів акредитації / за заг. ред. Г. Ф. Пономарьової ; Комун. закл. «Харків. гуманітар.-пед. акад.» Харків. облради. – Харків : ФОП Петров В. В, 2017. – С. 31–33.