Управління процесом підготовки студентів до організації розумового виховання в початковій школі - Сердюк, Ганна (My University, 2018)
Актуальність дослідження зумовлена необхідністю модернізації процесу підготовки майбутніх учителів школи першого ступеня задля успішної реалізації Концепції Нової української школи. Мета дослідження – теоретично обґрунтувати та експериментально перевірити педагогічні умови управління процесом підготовки студентів до організації розумового виховання в початковій школі. Відповідно до мети, обʼєкту, предмету визначено основні завдання дослідження: на основі аналізу наукових джерел надати загальну педагогічну характеристику процесу розумового виховання в початковій школі. Схарактеризувати передовий педагогічний досвід щодо управління процесом підготовки майбутніх учителів до організації розумового виховання в початковій школі. Теоретично обґрунтувати та експериментально перевірити ефективність педагогічних умов управління процесом підготовки майбутніх учителів початковій школі до організації розумового виховання. В роботі схарактеризовано поняття «розумове виховання», висвітлено сучасні підходи до управління процесом підготовки студентів до організації розумового виховання в початковій школі. Теоретично обґрунтовано й розроблено запропоновані педагогічні умови та описано специфіку їх впровадження у педагогічному закладі вищої освіти. Доведено ефективність цілеспрямованої реалізації даних умов.
Сердюк Ганна Управління процесом підготовки студентів до організації розумового виховання в початковій школі : пояснювальна записка до дипломної роботи магістр спеціальності 073 Менеджмент / Ганна Сердюк ; наук. керівник І. М. Толмачова. – Харків, 2019.
Keywords: управління процесом професійно-педагогічної підготовки, майбутній учитель початкової школи, розумове виховання; управление процессом профессионально-педагогической подготовки, будущий учитель начальной школы, умственное воспитание; management of the process of vocational and pedagogical training, future elementary school teacher, mental education