Основні аспекти процесу формування лексичної сторони мовлення у розумово відсталих дітей - Тарасова, Віталія (My University, 2018)
У статті освітлюється проблема формування мовлення у дітей з розумовою відсталістю. Зазначається, що актуальність і значущість цієї проблеми окреслена перш за все когнітивною функцією мовлення, тісним зв’язком процесу розвитку мовлення і пізнавальної діяльності. Звертається увага на те, що недорозвинення мовлення негативно впливає на загальний психічний розвиток дитини, ускладнює її спілкування з оточенням. Дається загальна характеристика процесу формування мовлення у розумово відсталих дітей.
Тарасова В. В Основні аспекти процесу формування лексичної сторони мовлення у розумово відсталих дітей / В. В.Тарасова // Вісник Луганського нац..ун-ту ім. Тараса  Шевченка. Педагогічні науки. – Старобільськ, 2018. – № 1 (315). – С. 274–282.
Keywords: процес мовленнєвого висловлювання, значення слів, діти з розумовою відсталістю, словник; he process of speaking, the meaning of words, children with mental retardation, a dictionary; процесс речевого высказывания, значения слов, дети с умственной отсталостью, словарь