Формування комунікативних умінь дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання - Самойлова, Ірина; Петіна, Наталія (My University, 2022)
У статті здійснено теоретичний аналіз досліджень з проблеми організації освітнього процесу в умовах інклюзивного навчання. Проаналізовано психолого-педагогічні дослідження з питання розвитку комунікативних умінь школярів. Відмічено, що проблему розвитку комунікативних умінь у молодших школярів в умовах інклюзивної освіти вивчено недостатньо. Нами зазначено, що мовленнєва навичка забезпечує правильну побудову й реалізацію висловлювання. Комунікативні вміння складаються з декількох показників, які й забезпечують рівень розвитку комунікативних умінь Отже, можемо підсумувати, що для учнів з ООП характерний низький рівень оволодіння комунікативними засобами та способами взаємодії, узгоджувати дії з виконання спільних завдань, організовувати взаємоконтроль, взаємодопомогу.
Самойлова І. В. Формування комунікативних умінь дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання / Ірина Самойлова, Наталія Петіна // Eurasian scientific discussions the : 10th International scientific and practical conference ( Barcelona, 23-25 October 2022 ). – Spain, Barcelona : Barca Academy Publishing, 2022. – P. 217-221
Keywords: Діти молодшого шкільного віку, комунікативні вміння, інклюзивне навчання, мовленнєві навички, інклюзивний клас, дитина з особливими освітніми потребами