Features of the educational process organization in the Kharkiv pedagogical college of the municipal establishment «Kharkiv humanitarian and pedagogical academy» of the Kharkiv regional council - Polyakova, Iryna; Sokoliuk, Olga; Bakumenko, Tetiana (My University, 2022)
У статті представлений аналіз провадження освітньої діяльності Харківського педагогічного фахового коледжу комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. Науковці наголошують, що освітня діяльність Коледжу спрямована на забезпечення підготовки висококваліфікованих і конкурентоспроможних на ринку праці фахівців в умовах багатопрофільності на основі системного, особистісно орієнтованого, компетентнісного підходів та шляхом створення інноваційного середовища для розвитку кожного учасника освітнього процесу. Авторами статті зазначено, що метою освітнього процесу в Коледжі є реалізація інтелектуальної, творчої діяльності у сфері фахової передвищої освіти і науки через систему науково-методичних та педагогічних заходів, що спрямована на передачу, засвоєння, примноження і використання знань, умінь та інших компетентностей в осіб, які навчаються, забезпечення їх професійної підготовки відповідно до власних покликань, інтересів, здібностей. Загалом з’ясовано, що освітній процес у сфері фахової передвищої освіти – це інтелектуальна, творча діяльність, що провадиться у закладі фахової передвищої освіти та спрямована на передачу, засвоєння, примноження і використання знань, умінь та інших компетентностей у осіб, які здобувають освіту, а також на формування гармонійно розвиненої особистості. Також авторами дослідження схарактеризовано різні види практики у Коледжі та Академії, проаналізовано особливості студентського самоврядування, схарктеризовано процес організації науково-методичної ради освітнього закладу тощо.
Polyakova I. Features of the educational process organization in the Kharkiv pedagogical college of the municipal establishment «Kharkiv humanitarian and pedagogical academy» of the Kharkiv regional council / Iryna Polyakova. Olga Sokoliuk, Tetiana Bakumenko // Enrichment of the pedagogical cluster of educational services : international collective monograph / edited by G. F. Ponomarova, A. A. Kharkivska, L. O. Petrychenko and other; Municipal Establishment «Kharkiv Humanitarian Pedagogical Academy» of Kharkiv Regional Council. – Kharkiv-Praha : Publishing house OKTAN PRINT s.r.o., 2022. – p. 81–96.
Keywords: освітній процес, здобувач вищої освіти, майбутні педагоги, коледж, академія; educational process, student of higher education, future teachers, college, academy