ЕСТЕТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ ЯК ДЕТЕРМІНАНТА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ПЕДАГОГА - Пилипенко, Наталія (My University, 2015)
Автор статті аналізує поняття «естетичне виховання» як детермінанту професійної підготовки майбутнього педагога; розкриває показники розвитку естетичної культури особистості; визначає завдання естетичного виховання; виокремлює компоненти естетичного виховання особистості. У статті розглядаються шляхи здійснення естетичного виховання особистості.
Пилипенко Н. В. Естетичне виховання особистості як детермінанта професійної підготовки майбутнього педагога / Н. В. Пилипенко // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Сер. 17: Теорія і практика навчання і виховання. – Київ : НПУ імені М. П. Драгоманова, 2015. – Вип. 27. – С. 140–144.
Keywords: естетичне виховання, естетика, естетичний розвиток, естетичний смак, естетичний ідеал, естетичне почуття; aesthetic education, aesthetics, aesthetic development, aesthetic taste, aesthetic ideals, aesthetic sense; эстетическое воспитание, эстетика, эстетическое развитие, эстетический вкус, эстетический идеал, эстетическое чувство