РОЛЬ СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ В ОСОБИСТІСНОМУ РОЗВИТКУ ДИТИНИ - Шукалова, Ольга (My University, 2013)
Ця стаття спрямована на вивчення ролі сімейного виховання у загальному психічному й особистісному розвитку дитини. Протягом усього раннього, дошкільного й молодшого шкільного віку головним чинником формування особистості дитини залишаються батьки. Вони можуть або запобігати, або сприяти формуванню відхилень у поведінці дітей. Сімейне ставлення до дитини обумовлює її міжособистісні зв'язки, її положення у соціумі, емоційний стан, моральний розвиток і т.д. Одна з основних передумов здорового щиросердечного розвитку дитини та її формування як особистості складається у тому, щоб вона зростала в емоційному теплі й стабільному оточенні.
Keywords: сімейне виховання, особистісний розвиток дитини, емоційний стан; family education, personal child’s development, emotional condition; семейное воспитание, личностное развитие ребѐнка, эмоциональное состояние