Формування мотивації до вивчення біології у здобувачів загальної середньої освіти - Монастирська, Юлія; Упатова, Ірина (My University, 2024)
Розв'язуючи проблему формування мотивації до вивчення біології у здобувачів загальної середньої освіти педагоги прагнуть до того, щоб кожний урок сприяв розвитку едукаційних інтересів учнів, набуттю ними навичок самостійного опанування основами наук. Актуальність досліджуваної проблеми обумовлена оновленням змісту біологічної освіти в ЗЗСО, постановою завдань щодо формування в учнів прийомів самостійного набуття знань, пізнавальних інтересів, життєвих і предметних компетентностей. Метою дослідження було вивчення особливостей формування мотивації навчальної діяльності учнів як засобу розвитку їх пізнавальних інтересів під час різних етапів уроку біології та доцільності впровадження традиційних та інтерактивних методів навчання біології. The relevance of the researched problem is due to the updating of the content of biological education in ZZSO, the resolution of tasks regarding the formation of students' methods of independent acquisition of knowledge, cognitive interests, life and subject competencies. The purpose of the study was to study the peculiarities of forming the motivation of students' educational activities as a means of developing their cognitive interests during different stages of the biology lesson and the feasibility of implementing traditional and interactive methods of teaching biology.
Монастирська Ю. Формування мотивації до вивчення біології у здобувачів загальної середньої освіти / Юлія Монастирська, Ірина Упатова // Проблеми та перспективи розвитку сучасної біологічної науки та освіти : матеріали I кафедральної наук.-практ. інтернет-конф. (м. Харків, 27 травня 2024 р.). – Харків, 2024. – С. 51-55
Keywords: мотивація, біологічна освіта, навчальна діяльність, методи навчання; motivation, biological education, educational activity, teaching methods