Поліхудожність в інструментально-виконавській підготовці майбутніх учителів музичного мистецтва - Аржанухіна, Світлана; Цуранова, Оксана; Перцова, Олена; Краснощок, Катерина (My University, 2020)
У цьому навчально-методичному посібнику запропонована розробка альтернативної інтегрованої моделі викладання курсу фортепіано майбутнім учителям музичного мистецтва на підставі поліхудожності як новітнього мистецького підходу до освітнього процесу. В основу впровадження поліхудожнього підходу до процесу інструментальної підготовки здобувачів освіти покладено твори української фортепіанної музики. У посібнику розкрито зміст, завдання, психолого-педагогічні й методичні засади впровадження поліхудожнього підходу до вивчення фортепіанних творів. Розглянуто історичні витоки національної фортепіанної музики, її жанрово-стильовий зміст. Представлено практичні моделі застосування інтегративних зв’язків різних видів мистецтв у вивченні творів українських композиторів, їх самостійного опрацювання й послуговування ними в практичній, у тому числі позааудиторній діяльності. Матеріали посібника стануть у нагоді здобувачам фахової передвищої та вищої освіти (першого та другого освітнього рівнів) у процесі їхньої інструментально-виконавської підготовки й педагогічній практиці, а також викладачам дисциплін професійної підготовки виконавського спрямування, у тому числі – «Спеціальний музичний інструмент. Фортепіано».
Поліхудожність в інструментально-виконавській підготовці майбутніх учителів музичного мистецтва [Текст] : навч.-метод. посіб. / С. В. Аржанухіна, О. О. Цуранова, О. В. Перцова, К. Ю. Краснощок ; Комунальний заклад "Харківська гуманітарно-педагогічна академія" Харківської обласної ради. - Харків, 2020. - 119 с.
Keywords: альтернативна інтегрована модель викладання, курс фортепіано, музичне мистецтво, поліхудожній підхід, інструментальна підготовка, українські композитори; alternative integrated model of teaching, piano course, musical art, polyartistic approach, instrumental training, Ukrainian composers; альтернативная интегрированная модель преподавания, курс фортепиано, музыкальное искусство, полихудожественного подход, инструментальная подготовка, украинские композиторы