Адаптивна система підготовки магістрів управління закладом освіти - Єрьоменко, Ольга (My University, 2020)
Стаття присвячена розробленню адаптивної системи підготовки магістрів управління закладом освіти. Розкрито поняття «педагогічна система» як множину взаємопов’язаних структурних та функціональних компонентів, що підпорядковані освітній меті. Визначено поняття «система підготовки магістрів» як різновид педагогічної системи. Виокремлено елементи, що надають системі адаптивного характеру. Представлено етапи адаптивної системи професійної підготовки магістрів управління закладом освіти. Під час дослідження автор приходить до висновку, що запровадження адаптивної системи підготовки магістрів можливе за умови активізації самоосвітніх та самоорганізаційних аспектів.
Єрьоменко О. А. Адаптивна система підготовки магістрів управління закладом освіти / О. А. Єрьоменко // Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія : Педагогіка і психологія, 2020. – Вип. 62. – С. 97–103
Keywords: система, педагогічна система, магістри, підготовка, адаптивна система підготовки, самоосвіта, самоорганізація; system, pedagogical system, masters, training, adaptive system of training, self-education, self-organization