МОЖЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ РОЗВИВАЛЬНОГО НАВЧАННЯ В КОНТЕКСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Кондратюк, О.; Толмачова, І.; Шилкунова, З. (My University, 2019)
На основі аналізу наукової літератури та досвіду роботи схарактеризовано теоретико-методичні засади технології розвивального навчання Д. Ельконіна – В. Давидова. У публікації розкрито мету, завдання, змістові, методичні та організаційні аспекти технології. Висвітлено ключовий чинник перспективності технології – особливу побудову змісту навчальних предметів, що забезпечує систематичне використання дослідницького методу навчання. Наголошено на ефективному взаємозв’язку методу і форм навчання в описуваній технології. Розглянуто інші можливості освітньої системи розвивального навчання в контексті реалізації Концепції «Нова школа. Простір освітніх можливостей».
Keywords: Концепція Нової української школи, технологія розвивального навчання Д. Ельконіна – В. Давидова,навчальна діяльність, учитель початкової школи, молодший школяр; the Concept of New Ukrainian School, D. Elkonin – V. Davydova’s developmental technology, educational activity, elementary school teacher, primary school child; Концепция Новой украинской школы, технология развивающего обучения Д.Эльконина – В. Давыдова, учебная деятельность, учитель начальной школы, младший школьник