Імплементація принципів академічної доброчесності: етика сучасного освітянина - Харківська, Алла Анатоліївна (My University, 2023)
У статті порушено проблему імплементації принципів академічної доброчесності в освітньому просторі та розповсюдження необхідності дотримання принципів академічної доброчесності у вищому педагогічному закладі. Автором наголошено, що сучасна якісна освітня діяльність закладів вищої освіти повинна бути направлена не тільки на формування та розвиток фахових компетентностей задля здійснення ефективної майбутньої професійної діяльності, а й на популяризацію принципів академічної доброчесності, моралі, етичних правил і норм. Звернено увагу на види прояву академічної недоброчесності, класифікації плагіату різними науковцями. Зазначено про ключовий проєкт Academic IQ, який спрямований на системні зміни в українській вищій освіті щодо боротьби з проявом плагіату. Висвітлено принципи дотримання академічної доброчесності, розроблені й реалізовані у проєкті «The Fundamental Values of Academic Integrity». Розкрито особливості імплементації принципів академічної доброчесності на прикладі діяльності Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради
Харківська А. А. Імплементація принципів академічної доброчесності: етика сучасного освітянина / А. А. Харківська // Перспективи та інновації науки. Серія Педагогіка. – 2023. – Вип. 11 (29). – C. 400-408
Keywords: академічна доброчесність, принципи академічної доброчесності, здобувачі освіти, освітній простір; academic integrity, principles of academic integrity, students of education, educational space