Life long learning – сучасні проблеми та шляхи їх вирішення - Харківська, Алла (My University, 2008)
У статті висвітлені деякі аспекти впровадження системи безперервної освіти. Розкриваються наукові основи андрагогіки в двох напрямках: зарубіжного досвіду, його адаптація до реалій нашої країни; застосування власного історичного досвіду з урахуванням тенденцій сучасності. Аналіз сучасного етапу модернізації вищої освіти дозволяє автору зробити об’єктивні висновки про необхідність безперервної освіти, спрямованої на доросле навчання, та сформувати умови науково організованої та теоретично обґрунтованої системи освіти дорослих
Харківська А. А. Life long learning – сучасні проблеми та шляхи їх вирішення / А. А. Харківська // Педагогіка, психологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту : зб. наук. пр. / Харк. держ. акад. дизайну і мистец. – Харків. : Вид-во ХПІ, 2008. – № 9. – С. 145–151.
Keywords: безперервна освіта, модернізація вищої освіти, форми і методи навчання, традиційний та інтегративний підходи до навчання, система підвищення кваліфікації, LLL (lifelong learning).; life-long education, modernization of high education, forms and methods of teaching, traditional and integrative ways of teaching, system of qualification raising, LLL (lifelong learning).; беспрерывное образование, модернизация высшего образования, формы и методы обучения, традиционный и интегрированный подходы к обучению, система повышения квалификации, LLL (lifelong learning