ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНО-ДІЄВОГО СТАВЛЕННЯ ДО ЗДОРОВ´Я У СИСТЕМІ БАЗОВИХ ВІДНОШЕНЬ ШКОЛЯРІВ ТА СТУДЕНСТВА - Пономарьова, Галина; Табачник, Інна (My University, 2018)
Монографія присвячено вивченню психологічних особливостей ставлення до здоров'я в системі базових відношень особистості шкільного та юнацького віку та їх корекції . У роботі представлено огляд наукових досліджень в ході яких визначено специфіку ставлення до здоров'я, самоставлення та їх взаємозв’язок у осіб шкільного та юнацького віку. Визначена факторна структура ставлення до здоров'я у дітей шкільного віку які часто хворіють, та у студентів з узалежненою поведінкою. Розроблені та науково-обгрунтовані модель корекційного комплексу спрямованого на нормалізацію системи ставлень у дітей шкільного віку та програма формування позитивно-дієвого ставлення до здоров'я в системі базових відношень як умова корекції узалежненої поведінки у юнацькому віці
Keywords: Здоров'я, ставлення, залежна поведінка, самоставлення, корекційний комплекс, нормалізація