Формування інформатичної компетентності майбутнього вчителя інформатики у педагогічному ВНЗ - Харківська, Алла (My University, 2009)
У статті аналізується процес інноваційного підходу до формування інформатичної компетентності майбутнього вчителя-інформатика у педагогічному ВНЗ, основою якої є її цілеспрямоване формування на різних щаблях безперервної підготовки педагогічних кадрів. Автор висвітлює сутність та взаємодію компонентів системи інформатичної компетентності через розглядання мети, змісту, засобів, методів та організаційних форм навчання.
Харківська А. А. Формування інформатичної компетентності майбутнього вчителя інформатики у педагогічному ВНЗ / А. А. Харківська // Проблеми інженерно-педагогічної освіти : зб. наук. пр. / відп. ред. Н.О. Брюханова. – Харків : УІПА, 2009. – Вип. 24/25. – С. 411–419.
Keywords: інформатична компетентність, комп’ютерні дисципліни, інформаційно-комунікаційні технології, дистанційне навчання; informatychna competence, computer science, information and communication technology, distance learning; информатическая компетентность, компьютерные дисциплины, информационно коммуникационные технологии, дистанционное обучение