Особливості дистанційної освіти у підготовці майбутніх учителів музичного мистецтва в сучасних умовах - Цуранова, Оксана; Бившева, Тамара; Погода, Олена; Бесшапошникова, Тетяна; Турукіна, Олена (My University, 2025)
У статті розглядаються особливості дистанційної підготовки викладачів музичного мистецтва в умовах цифровізації освіти. Актуальність дослідження обумовлена необхідністю адаптації традиційних педагогічних методів до умов онлайн-навчання, що стає важливим складником сучасного освітнього процесу. Метою статті є аналіз особливостей дистанційної підготовки педагогічних кадрів у сфері музичного мистецтва та визначен-ня ефективних підходів до формування їхньої професійної та цифрової компетентності в умовах цифровізації освіти.
Keywords: дистанційне навчання; музичне мистецтво; цифрова компетентність; педагогічні стратегії; онлайн-платформи; викладачі; здобувачі вищої освіти; самостійне навчання; інтерактивність; distance learning; musical art; digital competence; pedagogical strategies; online platforms; students; teachers; independent learning; interactivity