ФОРМУВАННЯ РУХОВИХ ЗДІБНОСТЕЙ УЧНІВ 8–9 КЛАСІВ У ПРОЦЕСІ ЗАНЯТЬ ФУТБОЛОМ З ВИКОРИСТАННЯМ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Бойченко, Артем (My University, 2018)
Дисертаційне дослідження присвячене проблемі формування рухових здібностей учнів загальноосвітніх навчальних закладів у процесі занять футболу з використанням інноваційних технологій. Виявлено, що в Україні учнівська молодь має низький рівень фізичної підготовленості та функціонального стану організму. Одним зі шляхів вирішення зазначеної проблеми є розробка та впровадження в освітній процес з футболу оздоровчих методик із застосуванням інноваційних технологій. За матеріалами порівняльного педагогічного експерименту обґрунтовано оптимальну річну програму занять з футболу для учнів 8–9 класів, що містить 60 % специфічних і 40 % неспецифічних засобів навчання. Встановлено, що найсприятливішим у процесі навчання футболу є впровадження методики формування рухових здібностей учнів 8–9 з використанням комплексів вправ скіпінгу, вправ методики «Табата», спеціальних футбольних тренажерів три рази на тиждень і комп’ютерної навчальної програми «М’яч» один раз на тиждень по 15 хв. Під час проведення формувального експерименту обґрунтовано методику навчання учнів 8–9 класів у процесі занять з футболу з використанням інноваційних технологій, яка передбачає моніторинг показників різних видів підготовленості та функціонального стану учнів, реалізацію розробленої річної програми занять, перевірені техніко-тактичні дії на залікових змагальних іграх з футболу.
ойченко А. В. Формування рухових здібностей учнів 8–9 класів у процесі занять футболом з використанням інноваційних технологій : автореф. дис. … канд. пед. наук : 13.00.02 / Бойченко Артем Васильович; Харків. нац. ун-т ім.  В.  Н. Каразіна. – Харків. – 2018. – 20 с.
Keywords: загальноосвітній навчальний заклад, учні, футбол, фізична культура, інновація, технологія; comprehensive educational institution, students, soccer, physical culture, innovation, technology; общеобразовательное учебное заведение, ученики, футбол, физическая культура, инновация, технология