Професійна підготовка викладачів вищої школи у Великій Британії та США - Бельмаз, Ярослава (My University, 2010)
У монографії досліджено професійну підготовку та професійний розвиток викладачів вищої школи у Великій Британії та США. Головну увагу закцентовано на основних тенденціях та особливості розвитку організації підготовки викладачів вищої школи у Великій Британії та США. Значна частина дослідження містить аналіз змісту, форм і методів підготовки та професійного розвитку викладачів американських та британських вищих навчальних закладів, який ґрунтується на програмах магістратур, докторантур та центрів професійного розвитку. У монографії використане широке коло автентичних джерел. Для педагогів, викладачів, аспірантів та студентів педагогічних вищих навчальних закладів.
Бельмаз Я. М. Професійна підготовка викладачів вищої школи у Великій Британії та США : монографія / Я. М. Бельмаз; Горлівський державний педагогічний інститут іноземних мов. – Горлівка : ГДПІІМ, 2010. - 304 с. : табл. - Бібліогр. : с. 269-301.
Keywords: викладач вищої школи, професійний розвиток, підготовка до академічної діяльності, докторантура, магістратура, оцінювання діяльності, Велика Британія, США; higher education teacher, professional development, preparing future faculty, graduate school, Master’s degree programme, evaluation of the activity, Great Britain, USA; преподаватель высшей школы, профессиональное развитие, подготовка к академической деятельности, докторантура, магистратура, оценивание деятельности, Великобритания, США