Поняття емоційно-етичної компетентності вчителів: ретроспективний аналіз - Репко, Інна; Лєдок, Марина (My University, 2022)
Орієнтація в навчально-виховному процесі на особистість дитини як на найвищу цінність зумовлює необхідність формування в учителів емоційно-етичної компетентності, яка включає знання й уміння в галузі педагогічної етики, морально-вольові якості, моральні настанови й цінності. Саме тому формування емоційно-етичної компетентності вчителя є досить актуальним завданням сьогодення. Мета дослідження – проаналізувати поняття емоційно-етичної компетентності вчителів у наукових працях вчених минулого та сьогодення.
Репко І. П. Поняття емоційно-етичної компетентності вчителів: ретроспективний аналіз / І. П. Репко, М. В. Лєдок // Запровадження інноваційних освітніх практик як засіб підвищення якості національної освіти : Всеук. наук-практ. онлайн-конф. (м. Харків, 29 листопада 2022 р.) / за заг. ред. Г. Ф. Пономарьової ; Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради [Електронне видання]. – Харків : ХГПА, 2022. – С. 353–355.
Keywords: компетентність, ретроспективний аналіз, емоційно-етична компетентність, майбутні педагоги; competence, retrospective analysis, emotional and ethical competence, future teachers