Созологічно цінні види флори Кременчуцького району Полтавщини - Філатова, Ольга; Гонтова, Тетяна; Машталер, Вікторія (My University, 2024)
Дослідження раритетної флори Кременчуцького району Полтавщини дозволили виявити 4 види рослин, занесених до Червоної книги України: Stipa capillata L. S. pennata L., Anacamptis palustris, Pulsatilla pratensis (L.) Mill. До Червоного списку Полтавської області занесені 12 видів рослин: Convallaria majalis L., Monotropa hypopitys L., Dianthus sqarrosus M.Bieb., Secale sylvestre Host., Ephedra distachya L., Melica transsilvanica Schur, Linum austriacum L., Scilla bifolia L.,Anchusa gmelinii Ledeb. ex Spreng., Inula helenium L., Muscari neglectum Guss. ex Ten., Aegilops cylindrica Host. Місцезростання рідкісних видів флори малочисельні і займають мізерні площі, що є додатковою підставою для їх охорони, як резерватів насіннєвого матеріалу задля відновлення популяцій созологічно цінних видів
Філатова О. Созологічно цінні види флори Кременчуцького району Полтавщини / О. Філатова, Т. Гонтова, В. Машталер // Матеріали XV З’їзду Українського ботанічного товариства (Івано-Франківськ, 30 вересня – 4 жовтня 2024). — Одеса : Гельветика, 2024. – С. 157.
Keywords: флора, Кременчуцький район, цінна флора