Інтерактивність та візуалізація освітніх компонентів з циклу професійної підготовки (034 Культурологія) - Бескорса, Вікторія; Мараховська, Елеонора; Калініна, Ольга (My University, 2021)
У статті актуалізовано питання підвищення якості вищої освіти (галузі 034 Культурологія). Розглянуто характерні особливості інтерактивності, візуалізації та інформаційної змістовності освітніх компонентів циклу професійної підготовки. Проведено спробу науково-теоретичного осмислення візуального, пояснювально-ілюстративного методів через використання у форматі лекції, визначено формулу адаптації означених методів на лекційному матеріалі (лекція-візуалізація, візуальна культура). Проаналізовано методичні аспекти (визначено позитивно/негативні елементи) проведення різноформатних лекцій.
Бескорса В. М. Інтерактивність та візуалізація освітніх компонентів з циклу професійної підготовки (034 Культурологія) / В. М. Бескорса, Е. В. Мараховська, О. С. Калініна // Modernization of the pedagogical system of tertiary education in higher education institutions : collective monograph edited by G. F. Ponomarova, A. A. Kharkivska, L. O. Petrychenko and other; Municipal Establishment «Kharkiv Humanitarian Pedagogical Academy» of Kharkiv regional Council. – Kharkiv, 2021. – P. 319–341.
Keywords: освітні компоненти, візуальний, пояснювально-ілюстративний методи, інтерактивність, візуалістика, лекція-візуалізація,художньо-педагогічна, художньо-творча компетентності; educational components, visual, explanatory and illustrative methods, interactivity, visualization, lecture-visualization, artistic and pedagogical and artistic and creative; образовательные компоненты, визуальный, объяснительно-иллюстративный методы, интерактивность, визуалистика, лекция-визуализация, художественно-педагогическая и художественно-творческая