Особливості формування почасових уявлень і навичок орієнтування у часі у дітей з порушенням інтелекту - Тарасова, Віталія; Каськова, Катерина (My University, 2021)
В роботі освітлюються питання формування особливостей тимчасових уявлень у дітей із затримкою інтелектуального розвитку. Зазначається, що формування почасових уявлень і орієнтування у часі є однією з найскладніших галузей знань, умінь і навичок, включених у зміст громадського досвіду, так як вони досить абстрактні і оперування ними вимагає виконання складних розумових дій. Розглянуто основні теоретичні положення формування і розвиток просторових уявлень у дітей в нормі та з порушеннями у розвитку.
Тарасова В. В. Особливості формування почасових уявлень і навичок орієнтування у часі у дітей з порушенням інтелекту / В. Тарасова, К. В. Каськова // International Scientific innovations In human life : proceedings of IV International Scientific and Practical Conference (Manchester, United Kingdom 20-22 October 2021). – Manchester, 2021. – P. 376–381/
Keywords: Почасові уявлення, сприйняття часу, затримка інтелектуального розвитку, просторово-часові відносини