Категорія роду в англійській мові: діахронічний аспект - Харківський, Валерій (My University, 2020)
Дипломна робота присвячена проблемі розвитку англійської мови, а саме категорії роду в англійській мові в діахронічному розрізі. Історія розвитку категорії роду викликає інтерес для вивчення, оскільки нею був пройдений шлях від центральної категорії в давньоанглійській мові, до майже повного зникнення показників гендерної приналежності з мови сучасної. Автор змістовно розкриває проблему категорії роду в сучасній лінгвістиці, зосереджуючи свою увагу на гендері як лінгвістичній категорії та категорії роду в індоєвропейських мовах. У другому розділі категорія роду представлена на різних етапах розвитку англійської мови. До складу роботи входять додатки, де представлені вправи з давньоанглійської мови, таблиці та приклади давньоанглійських текстів, що досліджувалися в роботі.
Харківський В. С. Категорія роду в англійській мові: діахронічний аспект: анотація до магістерської дипломної роботи спеціальності 014 Середня освіта (Англійська мова) / В. С. Харківський ; наук. керівник Ярослава Бельмаз . – Харків, 2020.
Keywords: категорія роду, розвиток англійської мови, діахронічний аспект, періодизація англійської мови, лексико-граматичні засоби вираження.; category of gender, development of English language, diachronic aspect, periodization of English language, lexical and grammatical means of expression; категория рода, развитие английского языка, диахронический аспект, периодизация английского языка, лексико-грамматические средства выражения.