Історія фізичної культури - Школа, Олена; Золочевський, Віталій (My University, 2013)
Навчальний посібник побудований згідно нової програми за вимогами європейської кредитно-трансферної системи з історії фізичної культури. В ньому на основі сучасних даних науки, а також передового досвіду практичної роботи в області фізичної культури зроблена спроба осмислення проблем історії фізичної культури. У навчальному посібнику викладено зміст основних розділів історії фізичної культури, а також особливості розвитку фізичної культури в кожній соціально-економічній формації - від виникнення суспільства до сьогодення. Навчальний посібник рекомендовано для викладачів та студентів вищих фізкультурних та педагогічних навчальних закладів, педагогічних працівників, учителів фізичної культури та для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл.
Школа О. М. Історія фізичної культури : навч. посіб. / О. М. Школа, В. В. Золочевський / За ред. О. М. Школи. – Харків : ХГПА, 2013. – 217с.
Keywords: Історія фізичної культури, фізична культура, спорт, світова історія, міжнародний спортивний та олімпійський рух; History of physical culture, physical culture, sports, world history, international sports and Olympic movement; История физической культуры, физическая культура, спорт, мировая история, международное спортивное и олимпийское движение