Поняття «ідентичність» з позицій сучасних наукових парадигм - Пікалова, Анна (My University, 2018)
У цій роботі здійснена спроба виявлення загальних положень і тенденцій у дослідженні поняття «ідентичність» з позицій сучасних наукових парадигм. Виявлені особливості вивчення поняття «ідентичність» у контексті сучасної лінгвістики. З’ясовано, що ідентичність постає як соціально-культурне та інтерактивно-конструйоване явище.
Пікалова А. О. Поняття «ідентичність» з позицій сучасних наукових парадигм / А. О. Пікалова // Матеріали Всеукраїнської наукової інтернет-конференції «Вітчизняна наука на зламі епох: Проблеми та перспективи розвитку». – Вип. 42, Переяслав-Хмельницький, 19 квітня 2018 р. - С. 151-154.
Keywords: ідентичність, ідентифікація, інтеракція, мовна особистість, конструювання ідентичності.; identity, identification, interactivity, linguistic personality, construction of identity.; идентичность, идентификация, интеракция, языковая личность, конструирование идентичности.