Сутність, причини та наслідки девіантної поведінки неповнолітніх у контексті розвитку системи пробації в Україні - Анголенко, Валентина (My University, 2017)
У статті крізь призму становлення нормативно-правової законодавчої бази служби пробації України проаналізовано соціально-педагогічний аспект проблеми поширення девіантної поведінки в неповнолітніх. Висвітлено погляди на сутність і причини девіантної поведінки неповнолітніх із позицій різних наук: філософських, соціологічних, юридичних, культурологічних, психологічних, педагогічних, кожна з яких розробляє власні підходи до розгляду порушених питань і надає суттєву базу для вироблення науково обґрунтованої концепції діяльності працівників пробації з неповнолітніми правопорушниками як дієвого шляху подолання проблеми девіантної поведінки дітей і підлітків.
Анголенко В. В. Сутність, причини та наслідки девіантної поведінки неповнолітніх у контексті розвитку системи пробації в Україні / В. В. Анголенко // Педагогічні науки : зб. наук. праць. - Вип. LXXVII. Т. 2. - Херсон, 2017. - С. 142–149
Keywords: девіантна поведінка, неповнолітні, класифікація девіацій, соціальна стабільність, соціальна норма, соціальна дезорганізація, правопорушення, пробація; deviant behavior, juveniles, classification of deviations, social stability, social norm, social disorganization, delinquency, probation; девиантное поведение, несовершеннолетние, классификация девиаций, социальная стабильность, социальная норма, социальная дезорганизация, правонарушения, пробация