МОЖЛИВОСТІ СТУДЕНТСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ У СТАНОВЛЕННІ ОСОБИСТОСТІ ЯК СУБ’ЄКТА ЖИТТЄТВОРЧОСТІ - Репко, Інна; Красногорська, Вікторія (My University, 2018)
Серед головних завдань, що постають перед педагогом у контексті ідей педагогіки життєтворчості, – плекання особистості як суб‘єкта життя, допомога їй у визначенні власної стратегії, у пошуку сенсу життя, його повноти й культури як результату власного життєздійснення. Саме самоврядна діяльність студентів має широкий спектр можливостей для становлення соціально адаптованої особистості, перспективного професіонала, здатного до прийняття самостійних інноваційних рішень.
Репко І. П. Можливості студентського самоврядування у становленні особистості як суб’єкта життєтворчості / І. П. Репко, В. В. Красногорська // Досвід і проблеми організації соціальної та життєвої практики учнів і студентів на засадах компетентнісного підходу до освіти : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (12-13 жовтня 2018 р., м. Запоріжжя). – Запоріжжя, 2018.
Keywords: педагогіка життєтворчості, власна стратегія, самоврядна діяльність студентів, соціальна адаптація особистості