До питання джазового виконавства. - Смородський, Віталій; Погода, Олена; Смородська, Марина (My University, 2020)
Увага до феномену джазового виконавства, який у реаліях сучасності постає як неповторне відображення унікального творчого світу, актуалізує індивідуальне начало в культурі початку XXI століття. Відображаючи таку актуалізацію, джаз відображає властиву сучасній культурі тенденцію поєднання світового і національного художнього досвіду і водночас різних сфер музичного мистецтва, сприяючи в подальшому на формування численних напрямів музичної естради другої половини XX - початку XXI ст.
Смородський В. І. До питання джазового виконавства. / В. І. Смородський , О. В. Погода, М. М. Смородська // Perspectives of world science and education : матеріали VIII Міжнар. наук.-практ. конф. ( Осака, Японія, 22-24 квітня 2020 р.). – Осака, 2020. – С. 865–872.
Keywords: джаз, джазове виконавство, свінг, афроамериканська традиція, європейська традиція, імпровізація; jazz, jazz performance, swing, African American tradition, European tradition, improvisation; джаз, джазовое исполнительство, свинг, афроамериканская традиция, европейская традиция, импровизация.