Інтерактивні методи навчання майбутніх учителів біології - Упатова, Ірина (My University, 2020)
Мета статті полягає в аналізі інтерактивних методів, з’ясуванні їх актуальності, сутності, виявленні педагогічної доцільності для фахової підготовки майбутніх учителів біології в педагогічному закладі вищої освіти. Доведено, що інтерактивні методи навчання сприяють формуванню готовності майбутніх учителів біології до інноваційної педагогічної діяльності, а саме: упровадження інтерактивного навчання в закладах загальної середньої освіти, під яким розуміємо навчання, яке відбувається за умови постійної, активної взаємодії всіх учасників освітнього процесу. Пропонується методика реалізації стратегій інтерактивного контекстного навчання під час навчальних занять, проходження педагогічної, навчально-польової практики, позааудиторних заходів
Упатова І. П. Інтерактивні методи навчання майбутніх учителів біології / І. П. Упатова // Наукові записки Бердянського державного педагогічного університету. Сер. Педагогічні науки. – Бедянськ, 2020. – Вип. 2. – С. 409–417
Keywords: інтерактивні методи навчання, контекстне навчання, критичне мислення, педагогічна рефлексія, форми організації навчання; interactive teaching methods, context studies, critical thinking, pedagogical reflection, forms of studies; интерактивные методы обучения, контекстное обучение, критическое мышление, педагогическая рефлексия, формы организации обучения