Компетентність самоосвіти майбутнього педагога: від теорії до практики - Білоусова, Людмила; Кисельова, Олеся (My University, 2019)
Монографію присвячено актуальним питанням реалізації положень компетентнісного підходу в організації освітнього процесу у вищій школі в аспекті формування компетентності самоосвіти майбутнього педагога в умовах інформаційно-навчального середовища. Авторами розглянуто сутність компетентності самоосвіти майбутнього педагога; виокремлено особливості самоосвіти в умовах сучасного інформаційно-навчального середовища. Теоретично обґрунтовано технологію формування зазначеної компетентності; схарактеризовано її структуру й уточнено критерії та показники рівнів сформованості. Наведено приклади завдань самоосвітнього характеру, орієнтовані на використання електронних навчально-інформаційних ресурсів і освітніх ресурсів мережі Інтернет. Монографія стане у нагоді студентам, магістрам, аспірантам та викладачам закладів вищої освіти, а також у системі підвищення кваліфікації педагогічних кадрів.
Білоусова, Л. І. Компетентність самоосвіти майбутнього педагога: від теорії до практики [Текст] : моногр. / Л. І. Білоусова, О. Б. Кисельова ; Комунальний заклад "Харківська гуманітарно-педагогічна академія"Харківської обласної ради. - Харків : Панов А. М., 2020. - 149 с. : табл. - Бібліогр.: с. 131-149.
Keywords: компетентнісний підхід, інформаційно-навчальне середовище, самоосвіта майбутнього педагога