СКЛАДОВІ ПОНЯТТЯ ГЕНДЕРНА КУЛЬТУРА: ГЕНДЕР ТА КУЛЬТУРА - Ільїна, Олена (My University, 2018)
У статті розглянуто суть поняття «гендерна культура». Окрема увага приділяється узагальненню інформації таких понять як «гендер» та «культура» в цілому. У статті обґрунтовано найбільш поширені версії походження терміна «гендер». Проаналізовано гендерні дослідження в психології. Зокрема гендерна психологія охоплює 5 напрямів досліджень. Виокремлено що культура надзвичайно різноманітна і виконує в житті суспільства й людини низку функцій. Автор констатує тлумачення поняття «гендерна культура», наголошуючи що вона є багатогранною, оскільки містить складний понятійний апарат і об’єднує наукові дослідження щодо проблеми вивчення в історичному, соціологічному, психологічному, педагогічному та інших аспектах.
Ільїна О. О. Складові поняття гендерна культура: гендер та культура / О О Ільїна // Науковий вісник Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського. Педагогічні науки : зб. наук. праць / за ред. проф. Т. Степанової. – Миколаїв, 2018. – № 1 (60). – С.92–98.
Keywords: гендер, культура, гендерна культура; gender, culture, gender culture; гендер, культура, гендерная культура