Ансамблі баяністів-акордеоністів у навчальному процесі та виробничий практиці. Частина 2 : Його величність «ВАЛЬС» - Снєдкова, Людмила (My University, 2020)
Навчально-методичний посібник укладено відповідно до навчальних робочих програми з дисциплін «Ансамблеве виконавство з методикою», «Історія виконавства на народних інструментах», «Теорія та методика викладання музичних дисциплін у ЗВО» для здобувачів вищої освіти ЗВО мистецьких та музично-педагогічних напрямів. Це друга частина циклу посібників для професійної підготовки керівників ансамблів народної музики та для забезпечення навчально - методичного комплексу новітнім музичним репертуаром. В посібнику досліджується та аналізується досвід виконавства в різних жанрово - стильових напрямах ансамблів баяністів-акордеоністі Слобожанщини та їх репертуар. Для поповнення та оновлення сучасного професійно-педагогічного та концертного репертуару укладач надає полегшені аранжування та транскрипції популярних вальсів. Усі надані композиції багаторазово виконувались під час виконавської діяльності ансамблів народної музики, записані на компакт-диск та користуються успіхом у слухачів. Нотний матеріал публікується уперше. Навчальний посібник стане у нагоді здобувачам вищої освіти та викладачам ЗВО мистецького та музично-педагогічного напряму II –IV рівнів акредитації, професійним концертним виконавцям та керівникам ансамблів різного складу.
Ансамблі баяністів-акордеоністів у навчальному процесі та виробничий практиці. : навч. метод. посібник / уклад.: Людмила Снєдкова; Комун. закл. «Харків. гуманітар.-пед. акад.» Харків. облради. – Харків, 2020. – Частина 2 : Його величність «ВАЛЬС». - 82 с. – Ноти.
Keywords: Ансамблеве виконавство, народна музика, музичний репертуар, баяністи-акордеоністи, нотний матеріал, керівник ансамбля, досвід виконавства