Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.khpa.edu.ua//jspui/handle/123456789/3023
Назва: Особливості депонування вітаміну А в організмі курей і щурів
Автори: Іонов, Ігор
Божков, Анатолій
Лунькова, Ольга
Катеринич, Олег
Гавилей, Ольга
Ключові слова: вітамін А, метаболізм тварин, кури, щури
vitamin A, animal metabolism, chickens, rats
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): У тезах пропонується можливий механізми депонування у щурів та курей-несучок, різних за метаболізмом тварин. Показано, що він дуже схожий: при поступовому збільшенні дози вітаміну його темпи депонування швидко зростають, але до певного плато, після чого відмічається його поступово зниження. Особливо це характерно для печінці щурів та жовтка яєць курей, на відміну від печінці курей. Показано, що на тлі щоденних введень вітаміну А інтактним тваринам мав місце U-подібний характер змін вмісту вітаміну А в печінці: на початку експерименту його вміст збільшувався, а після досягнення певної концентрації (порядку 250-300 мкг/г) у печінці, його вміст зменшувався, незважаючи на постійне надходження в організм вітаміну А. Також показано, що вміст вітаміну А у печінці з фіброзом було зменшено порівняно з печінкою інтактних тварин
Опис: Особливості депонування вітаміну А в організмі курей і щурів / І. А. Іонов, А. І. Божков, О. Є. Лунькова, О. О. Катеринич, О. В. Гавилей // Харківський природничий форум : матеріали П’ятої Міжнар. конф. молодих вчених (Харків, 19-20 травня 2022 р.). – Харків : ХПУ імені Г. С. Сковороди, 2022. – С. 19–22.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.khpa.edu.ua//jspui/handle/123456789/3023
Розташовується у зібраннях:Тези

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ionov_tz1.pdf5.81 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.